Sjukvård, hälsa, träning

Blogg om sjukvård, hälsa, träning

Ögonvitaminer

- Posted in Ingen kategori by

Ögonvitaminer som funkar

Förra månaden var jag hos min optiker. Det var min första ögonundersökning på flera år. Anledningen till varför jag inte har gått på så länge är för att jag tycker att min syn redan är bra som den är. Men jag börjar få väldigt trötta ögon vilket stör mig något enormt. Jag misstänker att mina ögon är lite för ansträngda. Kanske skulle det räcka med att äta lite ögonvitaminer tänkte jag?

När jag väl var hos optikern så sa hon att det stämmer, jag har någon plusstyrka och lite cylinder på båda ögonen vilket gör att mina ögon är ansträngda. Därför var det inte så konstigt att jag behöver gnugga ögonen ett flertal tillfällen om dagen. Hon rekommenderade glasögon att ha när jag läser, men också ögonvitaminer. Dessa vitaminer för ögonen är väldigt bra för ögonen och har flera års studier bakom sig. Ögon Vitaminerna min optiker rekommenderade heter optivital.

Det är ett kosttillskott som innehåller alla vitaminer och mineraler som ögat behöver. Optivital är ett speciellt sammansatt för ögat, näthinnan men också gula fläcken. Det är känns bra att äta dessa ögonvitaminer för att jag tror att det minskar risken för att få problem i framtiden. Jag har ätit dessa ögonvitaminer optivital sedan jag var hos min optiker och redan nu märker jag kombinerat med mina nya glasögon att ögonen inte alls är lika irriterade. Dessutom är optivital tillverkat i sverige vilket gör det ännu bättre då det är mer miljövänligt.

Vitaminer & mineraler för ögat

Odligsmedier

- Posted in Ingen kategori by

Odlingsmedier till mitt jobb

Jag jobbar med mikrobiologi som har med mikroorganismer att göra. I mitt jobb tar jag fram tex bakterier för olika ändamål. Man kan dela upp mikrober i tre olika kategorier. Dessa kategorier är encelliga, flercelliga och acellulära organismer. bakterier som jag i första hand arbetar med tillhör den prokaryota grenen.

I mitt arbete så använder jag mig av något som heter odlingsmedier. I dessa odlingsmedier odlar jag fram olika sorters mikroorganismer. Man kan även använda odlingsmedier för att odla fram olika celler, men det är inte det jag gör i mitt arbete. Odlingsmedier kan även kallas för näringssubstrat eller odlingssubstrat och detta är då antingen olika näringsgeler eller näringslösningar. Dessa odlingsmedier är nödvändiga näringskällor samt representanter där man kan imitera mikroorganismernas samt cellernas naturliga miljöer. Där kan man odla tex bakteriekulturer samt mammalieceller.

De olika mikroorganismerna är i behov av olika ämnen samt i varierande mängder för att kunna föröka sig och växa. Vilket betyder att det finns en mängd olika odlingsmedier att välja mellan. Varje odlingsmedier är anpassat för varje specifikt mikroorganisms behov. Jag har precis hittat en leverantör av odlingsmedium som jag haft väldigt bra upplevelse av som jag vill dela med mig utav. De är snabba och smidiga att ha att göra med. Ett plus i kanten är att de även är trevliga när man behöver ha kontakt med dem. Något som jag även funnit positivt är att de har odlingsmedium som erbjuder snabbare och kostnadseffektivare analysresultat om man jämför med de mer traditionella odlings medierna som finns. Detta företag heter LABFAB och har funnits sedan 1983. Det märks att de är erfarna och duktiga på det dom gör. Är så glad att jag hittade just dem och hoppas att även andra ska göra det. Man kan inte få nog med bra tips när det kommer till att försöka underlätta ett viktigt arbete.

odlingsmedier cellodling Labfab